Door te klikken 'Accepteer alle cookies', gaat u akkoord met het opslaan van cookies op uw apparaat om de navigatie op de site te verbeteren, het gebruik van de site te analyseren en te helpen bij onze marketinginspanningen. Bekijk onze Privacy Policy voor meer informatie.

Gezocht: Groene Vingers voor het Tuintjescollectief

Community

Verhalen van:

Interview door:

August 24, 2024

Help jij mee bij het vergroenen van de buurt? In samenwerking met de Gemeente en onze buren AHK en ClinkNOORD openen we eind 2024 de langste geveltuin van Amsterdam!

Waar we 12 jaar geleden nog een mooi groen grasveld voor de deur hadden, is het huidige Overhoeksplein en de Badhuiskade vooral grijs. Bij de inrichting van de openbare ruimte is weinig plek ingeruimd voor wat groen, dat terwijl er genoeg ruimte is! We zijn daarom vorig jaar gestart met de Gemeente Amsterdam en onze buren, ClinkNOORD en de AHK, om de buurt te vergroenen. Te beginnen met ons gebouw zelf! We leggen een geveltuin aan van 150m lang, langs alle zonnige zijden van het gebouw. Sommigen zullen zeggen dat het de langste geveltuin van Nederland is……

Om het groen, groen te laten blijven, zijn we op zoek naar members en buren met groene vingers. Vind jij het leuk om je bezig te houden met planten maar heb je zelf de ruimte niet? Is het gebrek aan groen jou ook een doorn in het oog? Of vind je het gewoon leuk om mee te helpen? We zijn dan op zoek naar jou!

We richten een Tuintjescollectief op, samen met de buurt. Elk lid van het Tuintjescollectief krijgt een stuk geveltuin toegewezen (maximaal 15m2) om te onderhouden. Wij zorgen ervoor dat er voldoende tools beschikbaar zijn en organiseren een aantal keer per jaar leuke workshops of andere tuinuitjes om jou van groene inspiratie te voorzien. We verwachten dat je vanaf oktober/november 2024 met je vingers in de aarde mag!

Het Tuintjescollectief past binnen onze inzet om meer samen met de community en de buurt te doen. Samen bouwen we verder aan ons netwerk en vergroten we onze impact op de wereld om ons heen. Onze programmering, ons gebouw en de verduurzaming ervan spelen hierin een grote rol. Hier willen we de komende tijd samen met de community nóg verder in groeien.

Lijkt het je leuk om mee te helpen? Stuur ons dan een berichtje.

No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.
No items found.

#WhereCuriousWorks