By clicking “Accept all cookies”, you agree to the storage of cookies on your device to improve site navigation, analyze site usage, and assist with our marketing efforts. Check out our Privacy Policy for more information.

Sneak Preview: De Verhaalpaal van Overhoeks

News

Verhalen van:

Interview door:

July 20, 2024

Kom naar de mini-tentoonstelling van Zeppa en ontdek de geschiedenis van de wijk waar wij ons bevinden: Overhoeks. Als voorproefje van Zeppa's project over de historie van Amsterdam Noord later dit jaar, zijn ze de archieven ingedoken om de geschiedenis van ons geweldige gebouw te doorgronden. Nieuwsgierig? Kom langs en loop de tentoonstelling route op de begane grond.

Heb je je ooit afgevraagd wat er honderden jaren geleden gebeurde op de plek waar jij nu staat?

Dit jaar vieren wij als A Lab onze 11e verjaardag, maar voor onze tijd had het pand veel verschillende levens. Op de grond van A Lab, op Overhoeks, bevond zich vroeger een galgenveld voor openbare executies. Daarna een petroleumlaboratorium. Nu is het een creatief knooppunt waar bijna vergeten ontdekkingen het licht weer zien. Door de jaren heen hebben vele mensen de ruimtes van A Lab bezet en getransformeerd, totdat het is geworden wat het nu is.

Geen items gevonden.
Geen items gevonden.

Zeppa is member van A Lab en dus verbonden met ons gebouw en zijn rijke geschiedenis. Zeppa wilde achterhalen hoe zij hier terecht zijn gekomen, dus hebben ze onderzoek gedaan! Dit project is onderdeel van een grotere ambitie: Zeppa maakt een buitententoonstelling over de geschiedenis van Amsterdam-Noord. Van ruig industrieterrein tot hip creatief vernieuwingsgebied. De opening van de buitententoonstelling ‘Verhaalpaal Noord’ staat gepland voor oktober 2024 op Overhoeks.

Voor een sneak preview ben je welkom om de route op de begane grond te bewandelen en de expo op de ramen te bekijken!

Geen items gevonden.
Geen items gevonden.
Geen items gevonden.
Geen items gevonden.

#WhereCuriousWorks