Future Citizens in Noord + Opening Expositie 'Buurtbanden'

Community

The Coffee Virus

Friday Jun 22 17:30 to 23:00

Join the WeMakeThe.City program on Friday night & Saturday #inalab

 

17:00 start event

17:30 kickoff + opening expositie Buurtbanden + start 1st performance Walkie Talkie at 6pm

18:00-19:00 Walkie Talkie #1

18:15 - 18:45 A Secret Doorway to ROEF (exclusief voor ROEF ticket houders)

18:30 - 21:00 Think Future Today session

19:00- 19:15 aftertalk walkie talkie #1

19:15 - 19:45 A Secret Doorway to ROEF (exclusief voor ROEF ticket houders)

19:30-20:30 Walkie Talkie #2

20:30- 20:45 aftertalk

20:45 - 23:00 music, expositie Rufus, vertical farm tours

 

Op vrijdagavond vindt zowel het WeMakeThe.City als ROEF festival plaats in A Lab.  In A Lab komen mensen bij elkaar om te ontdekken wat verschillende onderwerpen met elkaar te maken hebben zoals journalistiek en blockchain, muziek en robotica, games en kunst en nog veel meer. Voor WeMakeThe.City onderzoekt A Lab wat de mens betekent in de toekomst en de toekomst voor de mens: ontdek hoe je in de toekomst in de stad aan voedsel kan komen en proef de oogst van A Lab Vertical Farm (een speciale ruimte in ons pand waar we sla laten groeien) of doe mee in de dansvoorstelling over autonomie de 'Walkie Talkie Wilderness'. Leer Amsterdam Noord kennen via de fotografie expositie 'Buurtbanden' van Rufus de Vries of praat mee tijdens de meetup van Think Future Today over de mens en Artificial Intelligence in de stad van de toekomst!

 

Officiële Opening van de Expositie Buurtbanden

Een serie van ruim 25 foto’s gemaakt in de buurten rond de veerponten in Oud-Noord – buurten die snel aan het veranderen zijn. Buurtbanden brengt zowel de uiterlijke vormen van de wijk in beeld als de relaties tussen mensen in een buurt. Rufus fotografeert de momenten waarop mensen elkaar treffen. Op die manier worden zowel de mensen als ontmoetingsplaatsen in beeld gebracht. Het betreffen scenes die (deels) worden ‘gespeeld’ door bewoners. Zo kunnen er meerdere dingen tegelijk worden getoond en
zijn bewoners betrokken bij de beeldvorming. Rufus schroomt niet achteraf meerdere momenten te combineren in een foto.

Middels het ‘schakelen’ via personen, wordt de serie aan elkaar verbonden via de relaties van mensen die
wonen en werken in de buurten.

Nu allerlei netwerken steeds meer virtueel worden, kan juist dit netwerk zichtbaar worden gemaakt omdat mensen elkaar wél ontmoeten, veelal in de (semi-) publieke ruimte. www.buurtbanden.nl

 

Walkie Talkie Wilderness

Walkie Talkie Wilderness is een dans-locatievoorstelling van Misiconi Dance Company waarin opdrachten centraal staan. Het stuk verdiept zich in het maatschappelijke thema rondom machtsverhoudingen, autonomie. De voorstelling legt heersende machtsrelaties en onvrijheid bloot en bevraagt mogelijkheden tot zelfbeschikking en autonomie. Hoe bewust zijn we van onze beslissingen in een maatschappij waarin technologie wordt gebruikt als middel? Ontdek het zelf in de Walkie Talkie Wilderness! Mer info op misiconidance.nl.

 

A Lab Vertical Farm

Voedsel is misschien wel het allerbelangrijkste dat mensen nodig hebben. Helaas is er op steeds meer plekken op de wereld door overbevolking, klimaatverandering en vervuiling een gigantisch tekort aan eten en drinken aan het ontstaan. Dit tekort zal bij onveranderd beleid de komende decennia alleen maar groter worden.

Met de A Lab Vertical Farm tour leer je over de voedselproblematiek en neem je een kijkje in de proeftuin waar je zelf de innovatieve, duurzame voedselproductie in de Vertical Farm kunt bekijken; een stapelbed van akkers, die niet buiten maar binnen staan, waardoor de controle over alle elementen die een oogst beïnvloeden optimaal is.

 

Think Future Today

Self-driving cars, delivery drones & AI lijken de stad een mooie toekomst te bieden. Maar welke risico's en kwetsbaarheden liggen er verscholen wanneer wij de stad toe vertrouwen aan slimme technologie en kunstmatige intelligentie? Praat mee tijdens de meetup van Think Future Today over de mens en AI in de stad van de toekomst.

 

Small Stream Media

De kansen van krimp: wat kan de stad leren van innovatie die plaatsvindt in krimpgebieden? Bel bij Small Stream Media naar Groningen en Limburg en vergroot het stedelijk perspectief.

 

 

Over WeMakeThe.City

WeMakeThe.City is het festival dat de stad beter maakt. Vijf dagen lang pakken we, met publiek én experts, urgente uitdagingen voor het dagelijks leven in de stedelijke omgeving op. Op tientallen locaties verspreid over de stad Amsterdam én de regio. Met lezingen, filmvertoningen, exposities, voorstellingen, stadsexpedities, games, workshops, expertmeetings, gesprekken, labs, werkplaatsen en een uitnodigend en actief weekendprogramma voor een groot en breed publiek. Van woensdag 20 t/m zondag 24 juni 2018 op verschillende locaties in Metropoolregio Amsterdam. Bezoek hun website voor meer informatie: https://wemakethe.city/nl/.