Opening OOG Amsterdam

Art & Culture

Lab.203

Friday Aug 17 0:00 to Tuesday Sep 18 0:00

Nieuwe interactieve kunstinstallatie OOG: zoals je de stad nog nooit gezien hebt

De onthulling van het OOG vindt plaats op woensdag 18 juli om 16:00 uur bij A Lab op Overhoeksplein 2. Het evenement is besloten, pers kan zich aanmelden door info@a- lab.nl te mailen. 

Vanaf 6 juli kan het publiek online tickets kopen om zelf het OOG op grote hoogte te ervaren, dat vanaf 17 augustus open zal zijn voor het publiek.

OOG Amsterdam is een interactieve kunstinstallatie van Lucas De Man, Pascal Leboucq en Stichting Nieuwe Helden, waar je als bezoeker in gaat zitten terwijl je uitkijkt over de stad en haar bewoners. De interactieve installatie, die zich van 17 augustus t/m 16 september aan de buitenkant van het A Lab bevindt en uitkijkt over het IJ, brengt de bezoeker hoog boven stad en water op een liefdevolle zoektocht naar zichzelf en de stad.

Hiernaast is OOG Amsterdam een sociaal project. Er is gekozen om met een innovatief crowdsource platform ‘Koop een kaartje, geef een kaartje’ te werken. Mensen, bedrijven en organisaties kopen toegangskaarten voor OOG Amsterdam en geven een deel daarvan door aan geselecteerde maatschappelijke organisaties. Deze organisaties delen de gedoneerde kaarten uit aan de bijzondere Amsterdammers die zich inzetten voor de stad. Mede hierom is A Lab als locatie gekozen, om de betrokkenheid van bedrijven in A Lab te matchen aan de maatschappelijke organisaties  binnen en buiten A Lab die tickets gedoneerd krijgen.

Vanaf 6 juli kan het publiek online tickets kopen om zelf het OOG Amsterdam op grote hoogte te ervaren, vanaf 17 augustus in A Lab officieel open voor het publiek.

Meer informatie OOG Amsterdam en A Lab: info@a-lab.nl en a-lab.nl.